Contra expertise

De dood van deskundigheid: de campagne tegen deskundige in Harms Way is een fascinerend nieuw boek van Tom Nichols dat veel van dezelfde thema’s omvat waar ik over heb geschreven in mijn blog, waaronder het Hooggerechtshof en Zelfzaaiheid van het Hooggerecht (ebook beschikbaar). Zoals de auteur, biedt Nichols een aantal interessante inzichten in de mindset van degenen die op de bank dienen. Hoewel het niet helemaal gebaseerd is op een persoonlijk verhaal, wil ik wel enkele van wat ik heb geleerd in de loop van het onderzoeken van dit boek.

Contra expertise

Doe je eigen expertise: hoe het High Contre expertise in olie- en gasvoorschriften (ebook) is gegeven door Tom Nichols, PhD hebben we allemaal de enorme groei van klimaatverandering Deniers op de rechtbanken gezien. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar over de hele wereld. Maar wat de meesten van ons nog niet hebben gezien, zijn de inspanningen van milieuorganisaties, academici, politici en zakelijke voorgroepen om de expertise van de wetenschappelijke en engineeringgemeenschappen te delegitificeren om regelgeving en regels voor de bescherming van onze omgeving te creëren. Dit is niet nieuw. In feite zijn sommige van deze pogingen vrij vintage, gaan terug naar het tijdperk van de denktank en de olie-industrie in het einde van de 20e eeuw.

Een van de thema’s van de expertise is het onevenredige effect dat onwetendheid en sociale media hebben gehad op de rechtsstaat en de handhaving van de wetenschappelijke expertise. Nichols doet een uitstekende taak om op te wijzen hoe in het geval van de milieu-impact van koolstofdioxide, de grootste onwetendheid is het onvermogen om effectief te communiceren over de urgentie van acteren. Evenzo, terwijl we de beste en meest geavanceerde vervuilingssensoren in de wereld hebben, kunnen we nog steeds ons hoofd rond de impact van de sociale media van alles krijgen van statusupdates naar blogposts. Het lijkt erop dat ook in het geval van expertise de stemmen van de deskundigen worden verdronken door diezelfde stemmen die beweren voor ons te spreken – op internet, in sociale media-forums, en door de populaire stem die veel sites genieten.

Een ander thema dat overal loopt tegen expertise is de overtuiging dat we gewoon niet de expertise van wetenschappers en ingenieurs nodig hebben om grote problemen op te lossen. In een wereld waar complexe problemen met meerdere interacterende onderdelen en variabelen elke dag worden ontdekt, lijkt het erop dat het belangrijker is om de experts toe te staan hun werk te doen dan om erop te staan dat we alleen in hun bevindingen moeten kopen. Wetenschappers hebben bijvoorbeeld al tientallen jaren geprobeerd om de mysteries van zwarte gaten en de potentiële energie die ze vasthouden te verklaren. De reden dat niemand een zwart gat op een satelliet heeft kunnen vastleggen of het ware gewicht bepalen, is omdat zelfs met de beste beschikbare technologie, het interieur nog steeds in mysterie is gehuld.

Een van de thema’s van expertise is de overtuiging dat er een samenzwering is tegen elites

Nichols laat ons zien dat er in feite een samenzwering van stilte is tegen expertise, omdat niet alleen deskundigen weigsten hun onderzoek te publiceren, maar in veel gevallen proberen ze hun bevindingen geheim te houden, zodat het grote publiek niet zal weten wat ze ontdekken. In zijn het vertellen van het verhaal van het verschrompend bewijs van thermo-Genesis, citeert hij bijvoorbeeld een van de belangrijkste spelers in de ontkenning van de klimaatverandering, Fred Singer, als te zeggen, ik ben eerlijk gezegd hinderen dat mensen ervoor zorgen dat het ons voorkomt dat we ons goed onderzoekt Dit, zangereclaims, is het bewijs dat de elite niet kan worden vertrouwd met geclassificeerde informatie, en dat het publiek niet het grote publiek met hun geld en hun meningen niet zou moeten vertrouwen.

Tegen deskundigheid biedt daarom veel meer dan een verdediging van de elite tegen degenen die erop wijzen dat hun methoden, modellen en grafieken / trends / schema’s / enz. Daadaardigen de problemen maken die ze beweren dat ze oplossen. In plaats daarvan biedt het aan dat de echte experts over het voorwerp van de opwarming van de opwarming niets verbergen, geen gegevens achterhouden, zijn niet bezig met wat snode samenzwering, en in feite zijn ze vrij blij om open te zijn over de realiteit van de handgemaakte klimaat Inderdaad, ik hoop dat zanger deelneemt aan de miljoenen milieuactivisten en wetenschappelijke onderzoekers die vechten tegen de leugens van expertise en opkomen voor de waarheid.